Cinta itu….

aku sayangkan dia.. bertahun bercinta dan hidup bersama… dan kami amat bahagia… namun entah kenapa,kepala aku berfikir.. kalaulah satu hari nanti… aku pulang ke rumah… membuka pintu… dan mendapati.. dia tiada lagi.. menanti… Continue reading

Diam Diam Aku Rindu 1

Hati semakin resah. Jari jemari di kiri dan kanan saling meramas antara satu sama lain. Bila dia nak balas emel ni. Sms yang dihantar pun langsung tidak berbalas juga. Aku semakin kalut. Mungkin… Continue reading

Selamat Tinggal Teman 2010

teman semalam kau menyapa hariku meraut senyuman di wajah dan berjalan bersama beriringan mengisi masa terluang dalam keramahan aku lupa kita hanya insan hanya mampu merancang senyuman yang pasti tiada berkekalan dan hari… Continue reading

Akulah Perindu Itu – 2010

Jika acapkali Kau rasakan ada yang menepis cupingmu selemah bayu maka itu aku jika mungkin kau terasa bagai ada yang berkelibat dilirik matamu itu pasti aku atau jika kau merasa ada rona yang… Continue reading

Blank

arini aku off. betul2 off. selalu tu, bila offday, ada jer keje yang aku nak buat. ada jer site income yang aku akan kejar. tapi hari ni aku amek keputusan untuk berehat sepenuhnya… Continue reading

Kawan Lupa Kawan 2009

kawan kenapa kau lupa kawan kau dah dapat kawan baru ke? kalaupun dapat kawan baru kawan tak patut lupakan kawan kan? lainlah kalau kawan kau hilang ingatan barulah yer kau lupakan kawan kawan… Continue reading

AROMA IKAN BAKAR

Pada episod yang lalu (entah berapa jauh lalunya), aku ada mengutarakan perihal 3Hari 2 Malam di HKL. Namun destinasi pada kali ini, aku akan mengutarakan tentang eksplorasi aku dan keluargaku menyambut harijadi mak… Continue reading

Diari Biru

Hari tu, aku telah diberikan senaskah diari berwarna biru. Kurniaan syarikat kepada setiap insan yang berdaftar sebagai staf di syarikat tersebut. Sepanjang 6 tahun (keluar dan masuk) di syarikat tersebut, ada dalam tiga… Continue reading

Laksa Utara

Estimate untuk 5 ke 6 orang makan (sebungkus laksa) 1. Mee laksa – 1 bungkus Laksa direndam sampai lembut dan direbus sampai empuk. Selepas empuk, toskan dan bilas sikit dengan air supaya keluar… Continue reading

Ku Rindu Dia, Ku Damba Kasihnya…

Semalam, mak bertanya lagi. ‘Bila nak kahwin?’ aku terpaku dengan soalan tu. Aku termanggu dalam diam di hadapan pintu mengadap beranda rumah di tepi meja makan. Kalau ikutkan, aku memang dah lali dengan… Continue reading

  • Pengisian