Hati Ini Telah Dilukai…


bukan mudah menjaga hati… kadang2 sampai hati sendiri akan sakit dan terluka teruk semata2 nak jaga hati orang lain.. itu yang paling menyakitkan sekali.. end of the day, hati kita yang tak terjaga… tapi orang lain bukan tau pun.. kat dalam.. orang tak nampak. Nampak kita happy kat luar.. tapi kat dalam.. tuhan jer yang tahu mcmana hati ni remuk dan berdarah menahan derita semata2 nak jaga hati orang lain…

kadang2, ada jugak timenyer bile kita nak jaga hati sorang ni, ada hati lain pulak akan terluka. Kita beria2 nak buat yang terbaik. Tapi tup tup kita jugak yang kena. Kita jugak yang dituduh tak jaga hati…

my quote for today – tiada sesiapa pun yang dapat memuaskan hati/ sesiapa dalam dunia ni…

well, itu lumrah. Kita ni manusia. Ada kekurangan dalam kita melakukan sesuatu; natijahnya yang maha sempurna itu adalah Allah yang Maha Agung. Tapi sesetengah manusia masih tak faham dan menganggap kita ni tak memahamilah… tak mengerti dan tak mendalami apa yang dia rasalah.. habis tu, aku? Ada sesiapa yang kisah?? Hmmm aku pasrah…